Понедельник, 06.05.2024, 22:22
Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS







    
    

             


Блог

Главная » 2022 » Сентябрь » 1 » ЛЮБИТИ
02:57
ЛЮБИТИ

#ольгалівицька 

Синочок Сашко викинув обгортку від цукерок не в потрібне сміття, а в те, що ближче, щоб не спускатися з третього на другий поверх. (Не знаю, як потім в Україні знову скидати все сміття в одне відро… Але це тема окремого посту)) Хоча я говорила, куди...  Я була рванула відправити його все-таки за призначенням і домогтися виконання доручення. Але вчасно зупинилася. Подумки махнула рукою, беручи в руки миску з посудом, між іншим, кидаючи туди ту саму обгортку, як махають часто рукою батьки, коли вже немає ні сил, ні бажання добиватися свого чи виконання якихось встановлених правил та порядку. 
Усміхнулася. «Але ж добре, що не завжди слухає», – подумала я. «Так, і я така сама. Яблуко від яблуньки ...». 
Я продовжувала посміхатися ходу думки, спускаючись сходами на кухню. "Незручно, звичайно, коли керуєш ..." ... Пауза. Я зупинилася. "А яка є альтернатива управлінню?" – Несподівано запитала я себе? І ще більш несподівано сама собі відповіла: «Любити». 
Я спробувала розмотати клубочок роздумів у зворотний бік. 
І здивувалася. Адже прийнято вважати, що протилежністю любові є ненависть. Або на крайній випадок байдужість. Коли інтерес і увагу оцінюють за рівнем виразності, не дивлячись на знак "+" або "-", і тоді протиставляють цьому байдужість, як відсутність будь-якого інтересу. А тут «любити» та «керувати»... несподівано. 
"А якщо піти ще далі?", - вже зовсім осміліла я, дивлячись з вікна кухні на рожевий серпанок вдалині і розглядаючи величні божественно прекрасні хмари, що випливають із-за краю гір на горизонті. 
«А якщо взяти Диявола із його спокусами і спробами залучити нас у свою гру, яка підкоряється якомусь прихованому від нас задуму, і Бога, який дав нам свободу обирати, свободу вирішувати, свободу волі?». Бог є любов… 
P.S. А ненависть у відносинах – це найчастіше наслідки дитячих травм, переконуюсь я зі своєї практики дедалі частіше. А байдужість – заборона собі на якісь почуття. 

https://t.me/ol_livitskaya 
https://www.instagram.com/ol.livitskaya 
https://www.facebook.com/Livitskaya 

#кохання #любити #діти #Бог #батьки #виховання

Просмотров: 88 | Добавил: StillnessDeep | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Рецепты с кухни психолога
Статистика
Обмен баннерами
Психологические услуги в Киеве
Поиск