Воскресенье, 19.05.2024, 11:48
Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS







    
    

             


Блог

Главная » 2022 » Апрель » 4 » ВБИВЦЯ
02:49
ВБИВЦЯ

#ольгаливицкая

Наразі німецькі діти граються з моїми дітьми. Але колись німецькі чоловіки вбили чоловіків мого роду, залишили дітей сиротами, а жінок удовами. Моя прабабуся ховала юного дідуся від німців у печі. 
(Робить глибокий вдих, видих… непростий піст, збирається з духом) 
Коли мені запропонували поїхати до Німеччини, я одразу відчула, що то моя дорога. А ще згадала розстановку Берта Хеллінгера на навчальному курсі, важку, де лежало багато людей по обидва боки відтвореного фронту Другої світової війни, німецьких і радянських, і де можна було побачити, що від перерваного потоку любові, від ненависті погано всім. 
"Це моя дорога, це рівновага для мого роду", – так мені прийшло тоді. Це можливість примирення для моїх предків, можливість спокути для німців… 
Мене дуже турбує праведний гнів, що зараз розпалюється, в серцях багатьох українців і жага помсти. Прокляття, що долинають з усіх боків на адресу цілого народу. Як захищатись від агресора, не уподібнившись йому? 
Як, коли та хто викупить ці травми з боку Росії – я не знаю. Натомість я знаю, що ненависть ненавистю не зупинити. Я знаю, що в наших силах, для кожного, вибрати не стати наступним смолоскипом у цій естафеті насильства, не розпалювати це полум'я у серцях своїх дітей. 
І ще я знаю, що з мета-рівня, перед Богом, великих фігур: Життя і Смерті ми всі рівні. І ще, що в системі найскладніше знайти місце вбивці. Я зарано про це, я забігаю вперед. Але мене лякають настрої, і тому випереджаю події. 
Сьогодні на недільній месі в місцевому храмі, хоч я не розуміла жодного слова, тільки два: «Ісус» і «свобода», так, ще «Путін». Я зрозуміла, що проводять паралель того часу та нашого. Що Ісус тоді прийшов сповістити про свободу кожного, про те, що він може жити в любові, прийшов звільнити з рабства людей, які жили за часів жорстоких правителів. Ми воюємо зараз із рабами, вони не відають про свою оману. Якщо опустити те, що роками з них робили інструмент смерті, роками переводили їхні погляди від влади та якості життя на штучно створеного зовнішнього ворога: все за класикою, Макіавеллі та ін. 
Мене турбує, куди потім проляже дорога цієї агресії, вона завжди шукає вихід. У серця наших дітей, у високий рівень злочинності чи домашнього насильства? Як ми утилізуватимемо це все, адже ця хвиля схожа на радіаційну, небезпечна.
.
https://t.me/ol_livitskaya
https://www.instagram.com/ol.livitskaya
https://www.facebook.com/Livitskaya
.
#всеБудеУкраїна #героямСлава #агресія

Просмотров: 90 | Добавил: StillnessDeep | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Рецепты с кухни психолога
Статистика
Обмен баннерами
Психологические услуги в Киеве
Поиск